loading

Implica-te

1. Redirectioneaza 3,5% din impozitul pe venit

Completeaza formularul 230 daca esti salariat si ofera copiilor cu autism sansa la o viata normala !

Povesteste prietenilor si colegilor despre generozitatea ta si mobilizeaza-i sa sustina si ei terapia zilnica a copiilor de la New Odyssey.

Nu te costa nimic sa ne ajuti. In cazul in care nu directionezi 3,5% din impozitul pe venit banii tai raman in bugetul Statului.

2. Implica compania

Daca ai o companie sau o microintreprindere poti directiona 20% din impozit sub forma de sponsorizare si nu te costa nimic.

2.1. Directioneaza 20% din impozitul pe profit

Puteți face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 0,75% din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării, cheltuiala fiind astfel deductibilă.

Baza legală: Codul fiscal 2015 cu modificările aduse de Legea nr. 156/2019:

Titlul II Impozitul pe profit Capitolul II Calculul rezultatului fiscal, Art.25 Cheltuieli:

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

  1. i) cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:
  2. valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;
  3. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

 

Descarcă contractul de sponzorizare

 

2.2. Directioneaza 20% din impozitul pe venit

Legea 30/2019 (punct 5) a permis microîntreprinderilor să deducă sponsorizările făcute către entitățile nonprofit din impozitul pe venit. Dacă ai / reprezinți o microîntreprindere, până la 20% din impozitul pe venit se poate transforma trimestrial în real sprijin pentru comunitate.

 

Procedura este simplă, microîntreprinderea care efectuează o sponsorizare isi poate deduce valoarea sponsorizării până la nivelul de 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care a înregistrat cheltuielile.

Deducerea se face prin completarea Declarației nr. 107 și depunerea acesteia până la data de 25 ianuarie 2021 pentru toate sponsorizările efectuate în anul 2020 pentru plătitorii de impozit pe venit și până la 25 martie 2021 pentru plătitorii de impozit pe profit.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe venit se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de până la 28 de trimestre consecutive.

Exemplu de calcul al sumei deductibile:

Pentru impozit 3% trimestrial

Venituri:                                   100.000 lei

Impozit pe venit  (caz 3%)          3.000 lei

20% din impozitul pe venit (valoarea sponsorizării deductibile)       600 lei

 

Pentru impozit 1% trimestrial

Venituri:                                   100.000 lei

Impozit pe venit  (caz 1%)          1.000 lei

20% din impozitul pe venit (valoarea sponsorizării deductibile)      200 lei

 

Tot ce trebuie sa faci este sa calculezi suma aferenta celor 20% din impozitul pe venit pe trimestru, sa descarci contractul de sponsorizare si a il trimiti la sediul nostru.

Impreuna putem face mai usoara viata copiilor cu autism!

3. Voluntariat

Dacă îți dorești să dedici din timpul tău copilor cu autism sau dacă compania în care lucrezi alege să fie responsabilă social, scrie-ne și împreună vom contribui la fericirea unui copil.

4. Colaborari

Parteneriatul public privat cu Universitatea București – Centrul în calitate de partener susține stagiul de practică al studentilor din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Bucureși.

Login Account

Already a Giraffe Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.